5. veebruar 2022

"Ludlow' daamide ühing"

 

Ann O'Loughlin. Ludlow' daamide ühing

Alustan siis nn raamatu-, õigemini küll lugemise ehk siis tegelikult hoopis loetu kajastamise aastat viimati loetuga. Eks need eelmise aasta võlad tulevad ka millalgi...

Põnev raamat oli, seda pean kohe alustuseks mainima. Selline, mille lugemise juurde kibelesin ja tahtsin teada, kas niidid jooksevad lõpuks kokku või mitte. Etteruttavalt ütlen, et jooksid küll. 
Kuigi tegemist on "Varraku ajaviiteromaani" sarja kuuluva raamatuga, siis servapidi, riivamisi võiks isegi krimikirjanduse alla kuuluda.

Rosdaniel, Wicklow' krahvkond, Iirimaa, kevad 2013

Connie Carter, peategelane, kes on oma elus kaotanud kõik, mida on armsaks pidanud, sõidab Ameerikast Iirimaale vanasse Ludlow' mõisa, mis on aastaid tühjana seisnud ja mille ta surnud abikaasa oli ostnud ilma temaga nõu pidamata ning sinna alla kogu nende raha pannud. Connie't vaevab üks küsmus - miks? miks ostis mees selle valduse? 
Tasapisi hakkab ta tutvuma kohalike inimestega. Peagi kutsub ta oma uue kodu katuse alla Ludlow' daamide ühingu seltskonna, kes kampas lapitekke kujundavad ja õmblevad. Igaühel on kanda oma elatud elu taak. Üksteisega oma muresid jagades ja üksteist toetades proovivad nad minevikuga rahu teha...

Eve Brannigan - endine Ludlow' mõisa perenaine, üks ühingu liidreid, tegeleb õmblustööga ka igapäevaselt.

Michael Conway, üks esimesi kohalikke inimesi, kellega Connie Rosdanielis tutvub

Hetty Gorman - üks kohalikest "klatšimooridest", külalistemaja pidaja

Kahryn Rodgers - Ludlow' daamide ühingu esinaine, kes annab pidevalt kõigest teada ühingu e-kirjades

Kodu, see enamikule õdusust tähendav neljatäheline sõna, tähistas Conniele eikellegimaad, kus tema naabrid olid valu ja lein.

Mehe siirad sõnad ja arvamus, nagu suudaks keegi teda lohutada, tõid Connie näole naerause. Lohutusest - nagy mõistmisest ja andestamisestki - ei pidanud saama tema teekaaslast.

"Mis jama see on?" Tee on tee." Eve hakkas naerma.
"Ma pole selle väitega küll kuskilt otsast nõus, sest tee pole eales lihtsalt tee, aga ehk jätaksime nüüd selle ja siirduksime Ludlow' daamide ühingu tänase koosoleku põhjuse juurde: meie panus krahvkonna põllumajandusnäitusse," ütles Kathryn nagu ikka kergelt pudistades.

Cornwall ja vana mõisahoone. Need on ühendavad niidid ja sarnased jooned juba varem loetud sama sarja raamatuga "Cornwalli suvi".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar