6. veebruar 2022

"Cornwalli suvi"

 

Liz Fenwick. Cornwalli suvi
Tallinn: Varrak, 2020
Tõlkija Lii Tõnismann
400 lk.

Varraku ajaviiteromaani sarja raamat viib meid lummavasse Cornwalli. Peategelasteks kaks põnevat naist: kirjanduse õppejõud ja ajaloolane Hebe ning tema õetütar Lucy. 55a Hebe jätab maha oma noore armukese ja peab toime tulema varajase Alzheimeri tõvega.

Hebe ostab Cornwallis perekonna suureks üllatuseks vana ajaloolise maja, mis kuulus kunagi Thomas Gryllsile, kellest Hebe raamatut kirjutab. Lucy saadetakse algul seda hullu majaostu saboteerima, kuid asjalood kujunevad hoopis selliseks, et vana maja saab ka Lucyle pelgupaigaks, kuna tema armulugu abielus parlamendisaadikuga pälvib kõmuajakirjanduse liigset tähelepanu. Ta asub tädile maja renoveerimise juures appi.

Loomulikult hakkab järjest ilmsiks tulema ka perekonnasaladusi. Alzheimeri tõve traagika paneb aga tõsiselt mõtlema elu, eluväärtuste ja elukvaliteedi üle. Pealegi veel nii noores eas - 55! See teeb veidi murelikuks, ega ometi niisugune asi mind taba...?!

Müstiline Cornwall, koos oma vanade majadega, neisse kätketud saladustega, aastatega talletunud mälestustega, kogu oma niiskuse ja rõskuse ja jahedusega - see on midagi lummavat ja vaimustavat!

Taaskord Cornwall ja taas vana mõisahoone. Need on ühendavad niidid ja sarnased jooned  sama sarja raamatuga "Ludlow' daamide ühing".

Selle raamatuga oli nii, et esimesed 90 lehekülge ei saanud mind kuidagi konksu otsa, aga järgmised 300+ läksid nagu lennates! Lugemisaasta algas hästi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar