31. märts 2019

Teatrikuu teatriskäigud

Teatrikuud tähistasime sel aastal igati väärikalt - lausa kolm etendust sai ära vaadatud.

Komöödiateatri etendus "Maria Callase meistriklass" Salme kultuurikeskuses.

Tegemist on siis maailmakuulsa laulja Maria Callase looga. Vaataja satub laulutundi, kus primadonna jagab noortele talentidele oma kogemusi. Sekka siis mõningaid (nii muuseas jutu käigus välja tulevaid) pikantseid seiku Callase elust.
Peaosas Merle Palmiste.
Lauljateks olid päris tõelised lauljad, solistid Marilis Liloson, Arete Teemets (Kerge) ja Oliver Kuusik. Klaverisaatja - Peeter Kaljumäe.
Oli väike kartus, et ega Palmiste viimati laulma hakka (omavahel öeldes - ta ei oska ju laulda). Õnneks ei hakanud. Laulsid ikka professionaalid, kuigi ega neil eriti ei lastud seda teha, kuna ette oli nähtud pidev katkestamine diiva poolt.
Vaadata aitas, aga ei midagi erilist.



Üle hulga aja sai "piletiralliga" Tallinna Linnateatrisse paarile etendusele.
Esimene neist oli "Jäneseurg".
Teemaks lein ja inimeste erinev toimetulek sellega.
Osades: Elisabet Reinsalu, Rain Simmul, Liis Lass, Epp Eespäev, Mikk Jürjens.
Teema iseenesest huvitav ja intrigeeriv. Hästi mängitud. Tegelikult täitsa meeldis. Aga... Järjest enam tajun, et mind on raske millegagi väga köita, jalust rabada. On tunne, et kõik on juba olnud. Et ootan enamat. Seda "vau"-efekti ei ole, ikka jääb see "miski" puudu. Tean, et see on minu probleem. Kahju, aga teha pole ka midagi... Mis parata, kui ootused on nii kõrged.

Teine etendus oli "Igatsus". 
Elmo Nügaeni lavastus. Tšehhovlik suur vene igatsev hing.
"Kõik möödub." See oli hea konstateering (Rain Simmuli tegelase Nikolai Podgorini ehk Kolja suust.)
Laval taas Epp Eespäev, Rain Simmul, Liis Lass, Elisabet Reinsalu. Lisaks veel Andrus Vaarik, Kristjan Üksküla ja Kalju Orro.
Väga hea rolli tegi Peeter Tammearu pidevalt purjakil oleva laostunud mõisnikuna, kelle suust pudenes pidevalt "kuldmune" ja Anne Reeman arstist perekonnasõbrana. Viimane on saanud parima naispeaosa eest pärjatud Tallinna Linnateatri kolleegipreemiaga ja Eesti Teatri Aastapreemiaga 2015. aastal.
Muidugi oli oma tuntud headuses ka juba korduvalt mainitud Rain Simmul. 
Ja Liis Lass õrn-igatsevas Nataša rollis. Vana teenija Olga (peaaegu sõnatus) rollis oli Tiina Kukli, kuigi kavalehelt nähtus, et tegelikult oli see Helene Vannari osa. Kahju, et teda ei saanud näha.
Elisabet Reinsalu oli hoopis äraspidises rollis, mida oli väga põnev ja nauditav jälgida.

No ilmselgelt meeldis mulle "Igatsus" kõige rohkem, nagu ilmselt ärgas lugeja juba ka märkas:)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar