4. jaanuar 2017

Filmielamus

"Brooklyn"


On filme ja raamatuid, etendusi ja kontserte jne, mis jäävad "kummitama", sööbivad mällu, jätavad jälje, sellise hea tunde, mis püsib. Ja veel tüki aja möödudes meenub just see tunne, mis ükskord tekkis.
Kui siin ühel päeval mõtlesin meenutama hakata neid etendusi, mida läbi aegade olen vaatamas käinud ja mis eriliselt meelde jäänud, siis läks pisut raskeks. Esiteks ei meenunud paljud pealkirjad (kuigi tunne võib isegi alles olla), teiseks meenusid pealkirjad, aga sisu ei tulnud üldse meelde... Aga neid on ikka üsna vähe, mis on mulje jätnud...
Filmidega on vist veel keerulisem, aga võib-olla ka lihtsam, sest kinos käin ma tunduvalt harvem, telekast, jah, vaatan tihemini.
Üks selliseid filme, mis möödunud aastast kummitama jäi, on "Brooklyn".
Viisin ennast eelnevalt kurssi, millega tegu. Positiivse tõuke andis mulle filmiarvustus Ralfi nurgas.
Nõustun temaga, kui ta ütleb: "Fantastiline draama, mis võlub oma leebuses ja suudab liigutada millegagi liialdamata."
See tunne püsib minus siiani, kuigi filmi käisin vaatamas veebruaris.

Samasuguse elamuse jättis telesari "Koduigatsus" - Austraalia ajastudraama, mille kaht hooaega oli võimalik ETV-st vaadata. Loodan, et tuleb ka kolmas hooaeg meie tele-ekraanile. Ilusad inimesed, ilus loodus ja see "miski", mis paneb kaasa elama ja järgmist osa ootama. Leidsin internetist pildi, kus peaaegu kõik võtmetegelased peal.


Üks sari oli mõne aasta eest veel, ilmselt Ameerika oma, aga mulle ei meenu absoluutselt pealkiri. Seal olid ka eriliselt ilusad ja meeldejäävad inimesed (näitlejad), naispeategelane oli jurist (kohtunik).
Ja oli ka sisu.
Loodan, et tuleb ikka veel selliseid minu maailma filme.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar