6. jaanuar 2023

"Kauged kaldad" / Loetud 2022

Santa Montefiore. Kauged kaldad. Deverillide kroonika.
Tallinn: Varrak, 2022
352 lk.
Sari: Varraku ajaviiteromaan. Deverillide kroonika 5

Nii uskumatu, kui see ka pole, siis ei meenunud üldse, et seda raamatut kunagi lugenud oleksin... Jah, pealkiri tundus justkui tuttav... Aga ikkagi - kuidas see võimalik on (koroona järelmid?!?😕🙈)

Vahel teen enda telefonimärkmikku ülestähendusi ja nii leidsin sealt praegu endalegi täielikuks üllatuseks järgmise mõtteavalduse selle raamatu kohta (kirjutatud 30. septembril!😮🙈): Lugesin mis ma lugesin, aga lõpuni ei jõudnud või läbi ei saanud... See on see lugu, kui mõtled, et aega on ja raamat on kaasahaarav ja küll ma jõuan..., aga elu tuli jälle vahele! Kui ikka järjekindlalt iga päev ei loe (või ei tee lugemismaratone), siis pole lootustki tagastustähtajaks raamatut läbi saada... Ja nii ma nüüd tekitasingi endale ülipika ooteaja, ei tea, mitme-setme lugeja pärast see raamat riiulisse jõuab, et teada saada, millega see lugu lõppes ja mis neist sai...

Endale mäluvärskenduseks ja teistele infoks väike kokkuvõte ka raamatu tagakaanelt: 

Margot Hart sõidab Iirimaale, et kirjutada kuulsa Deverilli perekonna ajalugu. Ta peatub Deverilli lossis, millest on saanud uhke hotell, kus mõned külastajad olevat küll kummitusi näinud.
Kui Margot tahab paljastada Deverillide minevikusaladused, peab ta rääkima ka praeguse lord Deverilli Jack Patricku ehk JP-ga. Viimasel ajal hoiab JP omaette ega suhtle eriti kellegagi. Aga kui Margot on juba kord midagi pähe võtnud, teeb ta selle teoks. Ta võidab JP usalduse, ootamatult ka sõpruse … ja satub otse pere lahkhelide keskele.
JP tunneb ennast lossi müümise pärast süüdi, muresid viskisse uputades ei saa ta arugi, et tal on tekkinud alkoholiprobleem. Tema abielu purunes, poolõde ja kasuema Kitty on perekonna valdustest loobumise pärast JP peale veel teises ilmaski vihane.
Ootamatult võidab Margot enda poole ka JP poja Colmi ja toob muutusi mitme inimese ellu. Kas tal õnnestub lõhenenud perekond jälle kokku tuua? Millise ränga hinnaga mõistab ta, mis on elus tõeliselt tähtis?

Santa Montefiore on sündinud 1970. aastal Inglismaal ja üles kasvanud Hampshire’is. Ta on abielus ajaloolase Simon Sebag Montefiorega. Santa Montefiore menukast „Deverillide kroonika” sarjast on varem ilmunud „Armastuse ja sõja laulud” (2017), „Deverilli lossi tütred” (2018), „Deverillide viimane saladus” (2019) ja „Salatunnid” (2021).

Ja kui nüüd see kõik meenutatud sai, siis meenus mulle veel seegi, et tahaks ju need teisedki Deverillide kroonikad läbi lugeda...😀

P.S. Pidin koondama ühte postitusse kõik möödunud aastast ripakile jäänud võlad, aga tundub, et see siiski ei õnnestu, kuna ei taha kilomeetri pikkuseks ühte kirjutist ajada.
P.P.S. See omakorda andis põhjuse tekitada uus rubriik "Loetud 2022", et mitte uue aasta kontosse vanu võlgu sisse kirjutada😛

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar