30. jaanuar 2022

Sirvimisi

"Sirvimisi" on selline rubriik, mida olen ammu plaaninud oma blogisse tekitada. Kuna sel aastal on juba mitu niisugust raamatut mu laual, käes ja silma all olnud, mis siia alla liigituks, siis saab see nüüd teoks. Laias laastus on need peaaegu läbi loetud raamatud, pigem või õigemini siis läbi sirvitud, mõni rohkem, mõni vähem. Ja muidugi head raamatud, mida võib ka soovitusena võtta😊

Evelin Kivimaa.
Kriisiaeg vajab kangelasi!: Arkadi Popov: "Hei-hei-hei, teeme ära!"
Tallinn: Varrak, 2021
176 lk.: ill.
Aasta kodanikust, arstist Arkadi Popovist, kes sai üleöö tuntuks "tänu" koroonale. Ääretult tore lugemine ääretult positiivsest inimesest.
(Minuga sama väljalaskeaasta, muide! Tajusin mitut sarnast joont ka)

Amanda Kloots.
Ela oma elu : lugu sellest, kuidas ma armastasin Nick Corderot ja ta kaotasin
[Tallinn]: Sinisukk, 2021.
390 lk. [8] l. ill.
Lugu Ameerika näitlejast Nick Corderost, kes haigestus koroonasse ja pärast mitut kuud võitlust suri. Tema perekonnast, lähedastest, kes sellele kõigele kaasa elasid ja kaotusega toime pidid tulema.

Valerie Bacot.
Kõik teadsid
[Tallinn]: Sinisukk, 2022.
127 lk.
Valge sarja raamat. See sari käsitleb naiste lugusid, kes on ennast võidelnud läbi suurte ja veel suuremate katsumuste ja probleemide. Aeg-ajalt loen neid. Alati saan sealt korraliku lajatuse ja tükk aega ei taha siis enam midagi sellist lugeda.
Ja ikka ma imestan, et kuidas kaasajal, sellises riigis nagu  antud juhul Prantsusmaa juhtub selliseid kohutavaid asju?!? See tundub mõistuse vastane!

Naatan Haamer
Aeg parandab hoolitsetud hingehaavad: arutlusi kriisist ja leinast ning sellest, kuidas raskel ajal teineteisele toeks olla.
[Tallinn]: Pilgrim, 2021
251 lk.: ill.
Igati sobilik raamat siia nende raamatute rivvi. Saab natuke leevendust ja lohutust.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar