12. jaanuar 2020

Como järve ääres

Regina Jaakson. Como järve ääres

Oma arust hakkasin ma täiesti pahaaimamatult lugema reisikirja "Como järve ääres", sattusin aga hoopis imala armastusromaani ehk naisteka küüsi. Jah, pean tunnistama, et tagakaanel oli kirjas küll "romantiline reisikirjeldus", aga ma tõesti ei osanud arvata, et see nii läila on... Tegelikult ongi see ilukirjandus. Muidugi, midagi saab ka Põhja-Itaalias asuva Como järve ümbrusest teada (sellised linnakesed nagu Como, Blevio, Brunate). Seega ikka kohad on päriselt olemas, fotod imeilusad ja kohale kutsuvad. Aga see "ilukirjanduslik" osa ei kannata kohe üldse kriitikat. Midagi sellist olnuksin minagi võimeline kirjutama (nii oma paarkümmend või rohkem aastat tagasi). Õnneks ma seda ei teinud. Just sellepärast, et see tekitanuks minus juba toona sarnaseid "jubeduse judinaid":)
Olen lihtsalt naistekate lugemise east välja kasvanud (ja juba väga ammu), eriti armuelu käsitlevatest... Mind ei huvita teiste inimeste intiimelu. Ei ole minu teetassike.
Õnneks oli raamat pisike ja lühike, ainult paari tunni lugemine. Mõned ilusad fotod korvasid muu jama. Tänu imelistele fotodele tuli mõte, et kunagi võiks neid armsaid linnakesi Como järve ümbruses vaatamagi minna.

2 kommentaari:

  1. :D Pettumuse said Sina ja pettumuse sain mina, sest ma tulin Su postitust lugema teadmisega, et Sa ehk eelpool nimetet kohas ringi reisisid - milline pettumus :)

    VastaKustuta
  2. No näed siis, kui palju pettumusi:) Mis ma oskan kosta? Üks-üks:)
    Aga ei, nii kauged ja kaunid paigad praegu minu eelarvesse ei mahu. Mul ju kõik rahad läksid hambaprojekti... Tasapisi hakkan jälle koguma. Ehk mingi reis mõnda lähemasse paika ikka tuleb, aga veel pole kindel...

    VastaKustuta