13. märts 2017

Tiigriaasta hullumajas

Veiko Märka. Minu 1986: tiigriaasta hullumajas.

Mõned faktid raamatust 1986. aasta kohta:
Ei saa öelda, et aastal 1986 maailmas midagi põnevat ei juhtunud. Tšernobõli katastroof, Mathias Rusti piiririkkumine ja purilennukiga maandumine Moskvas Punasel väljakul, USA kosmosesüstiku Challenger plahvatus ja 8 astronaudi hukkumine, Rootsi peaministri Olof Palme mõrv...
Aga minust läks kõik see põhimõtteliselt mööda, sest mul oli oma probleemidega liiga palju muret ja teadmatust, et globaalsetele sündmustele kaasa elada. 
Selgub, et siin on üks faktiviga - Mathias Rust maandus nimelt 1987. aasta 28. mail Moskvas Punasel väljakul. Huvitav on aga see, et Challengeri õnnetus juhtus 28. jaanuaril 1986 ja Olof Palme mõrvati 28. veebruaril 1986 (kõik 28-ndad kuupäevad!), Tšernobõli tuumakatastroof oli 26. aprillil.
Nii palju siis faktidest. Muidu oli üks paras jahmerdamine. Isegi lubatud hullumaja aastast ei saanud õiget sotti. Üsna kaootiline ja pealiskaudne mulje jäi. Olen küll autorist jupp maad noorem, aga mina mäletan neid sündmusi küll. Mitte just detailselt, aga päris mööda need ikka ei läinud. Ju siis ei olnud enda muresid ja probleeme (veel?). Mäletan, et aprilli lõpus olid väga soojad ilmad. Ees ootasid 8.klassi lõpueksamid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar