15. juuli 2016

Puhkus

Kas täna on tõesti reede? Küsin seda endalt juba ei tea mitmendat korda. Pean seda nagu kogu aeg meelde tuletama. Nädal pärispuhkust on läbi - oo koledust! Paari nädala eest alustasin nn. puhkusepäevikuga, aga osa aega olin maal ja arvutit polnud, seega on lünklikuks jäänud see lugu. Maal olles isegi taaselustasin päevikupidamise kaustiku lehekülgedel:) See oli omamoodi huvitav ja tervendav kogemus!:)
Mõned märkmed siis "näidispuhkusest", mis nagu veel ei olnudki "pärispuhkus":) Tegelikult see ikka rohkem mu enda jaoks. Nii et kui keegi loeb ja midagi aru ei saa, siis - oma viga!:) Ei peagi saama.

Esimene ametlik puhkusepäev algas üsna hallilt. Peale tapvalt lämmatavat nädalavahetust oli saabunud veidi jahedam ilm, aeg-ajalt tibas vihma. Peale pikka hommikust jorutamist kohvitassi ja pudrutaldriku taga tõmbasin kummikud jalga, mütsilotu pähe, haarasin totsiku kaasa ja siirdusin maasikavälule. Oh sa küll, kus oli maasikaid! Mu pisinõu sai hoobilt täis ja ma polnud veel isegi kohale jõudnud! Võtsin siis mütsilotu peast, keerasin välimise poole sisemiseks ja kallasin topsiku sinna sisse tühjaks. Peagi oli nõu taas täis, aga ümber-ringi ikka veel punetas. Täitsin siis veel pisut mütsikest ja sundisin end metsast välja. Nüüd jääb üle ainult järgmist korda oodata. Sügavkülma sai esimene pisuke maasikasaak siis tallele pandud. Rabarber ootas seal juba ees:)
Päeva edenedes muutus vihm tugevamaks ja just siis oli tarvis rongi peale kõmpida. Sai end siis kilesse mässitud ja metsakummikud jalga torgatud. (Kolleeg ütles, et oleks tahtnud mind kohe sellisena näha:) Aga võta näpust!) No see päästis päeva! Rongis sai kingad ikka jalga pandud ja "viisaka" inimesena linna jõutud:)
Linnakodus pesumasin käima. Õhtusöök tulele. Maasikad sügavkülma. Ja oligi päev rohkem kui õhtus.

Teine päev algas ilgelt vara (juba 6.15), kuna oli terviseedendamise päev - lümfiteraapia. Et puhkusepäev sellega juba niigi tuksis oli (kodunt välja mindud, pealegi enne kukke ja koitu), käisin ka üksiti tööl ja tegin tööpäeva(le) ära.
Kodus pesin kaks akent puhtaks. Pesumasin käima. Raamatu lugemine (lõpetamine). Ja jälle öö käes.

Niinimetatud puhkuse kolmas päev möödus jällegi töö tähe all:) Varahommikul taas teraapias ja siis tööle. Ilm oli soe ja tööruumides oli lausa umbselt palav. Aga tehtud see päev sai ja üsnagi töiselt. Siis poest ka läbi. Õhtusöök. Kuna käsi seotud, siis erilisi käelisi tegevusi ei harrasta. Mõnus - saab lugeda!:)

Mõned pildid nn eelpuhkusest Värska sanatooriumis. Oli tõeline nauding! Milline vaikus ja rahu! Väga kodune olemine! Tähistasime nii oma tutvumise ja pulma-aastapäeva (vastavalt siis 13 ja 10).

Värska sanatooriumis, siis kui mujal Eestis möllas vihmatorm

Puhkuse eelmaitse Värska mändide ja sinise taeva all

Värskas hetke nautimas

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar