6. aprill 2023

"Tenerifel tegelikult"

 

Triin Raave.
Tenerifel tegelikult: elu laste ja koertega. Mehest rääkimata.
Tallinn: Pilgrim, 2022
163 lk.: ill.

Äge raamat! Täis särtsu, lusti ja huumorit! Ikka seiklusi, mööda Euroopat rändamist ja Tenerifet muidugi ka. Loomi (loe: põhiliselt koeri ikka) ja lapsi (väike blond kanapea, printsess Linda ja tema vanem vend Oskar).

Mulle kohutavalt meeldis Triinu mahlakas-lopsakas sõna- ja keelekasutus! Nii palju toredaid ütlemisi ja väljendusi!

Pidin just ütlema, et ühtegi stiilinäidet ei tule, aga! avastasin siiski telefonist ühe klõpsu, kus seisab:

Kui Eesti rahvakalendrisse märgitud heinamaarjapäeva, leheristipäeva või luuvalupäeva puhul ei ole vaba päev garanteeritud isegi erakordse luuvalu või heinasaagi puhul, siis oma üllatuseks leiame, et Tenerifel võib lisaks Hispaania üldriiklikule kalendrile leida õige mitu saarepõhist ning mis veelgi enam - omavalitsuspõhist püha, mil pank ei tööta ja ükski tuvi vabatahtlikult ei lenda. Kas see nüüd  sisemajanduse koguprodukti mõttes on halb või hea, ei teagi, aga ega meie ja vist mitte ükski kohalik  ühegi ootamatult või vähem ootamatult sülle kukkunud vaba päeva üle väga ei kurvasta.

Väga muhe ja minu masti tekst. Olen sulanud😅

Nii et väga positiivsed muljed. Ei lasknud end isegi (väga)  häirida mõnedest "nii, et"idest😛

P.S. On olemas blogilehekülg Raavede hoov , kus nad pisut oma tegemistest kirjutavad. Põhiliselt on võimalik nende seiklustest osa saada aga FB grupis, millega tuleb enne lugema asumist liituda.

Saates "Hommik Anuga" oli üks lõik Raavede perest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar