23. august 2023

"Väike õnnelike lõppude raamatupood"

 

Jenny Colgan. Väike õnnelike lõppude raamatupood
Inglise keelest tõlkinud Liisi Lees-Leesmaa
Tallinn: Varrak, 2023
314 lk.
(Varraku ajaviiteromaan)


Noore raamatukoguhoidja Nina Redmondi kirg on viia kokku õige raamat ja õige inimene – ta teab alati, millist teost keegi järgmisena lugema peaks. Ent kui tema armastatud raamatukogu suleb uksed ja jätab ta töökohata, tuleb saatuse sõrmena mängu juhuslik ajalehekuulutus. Nääpsuke Nina ostab päevinäinud kaubiku ja vuntsib selle üles rändraamatupoeks. Bürokraatia teerulli alla jäänult teeb Nina taas kannapöörde ja kolib Birminghamist kaugele teadmata-tundmata paika Šotimaa põhjapoolses osas. Uus elu osutub karmimaks ja keerukamaks, kui Nina oma musta stsenaariumi variantides oskas ette näha.

Ometi on kaunil Šotimaal talle pakkuda ka jumalikke värve, vabastavat õhku, enneolematuid seiklusi, maagiat ja romantikat. Kuid kas tema enda lool on sama õnnelik lõpp nagu raamatutel tema raamatupoe nimes?

Leidsin paar arvamusavaldust ka, mis võib-olla annavad rohkem raamatust aimu:
Sulepuru kritiseerib

Ise ma võib-olla otseselt soovitama seda kellelegi ei hakkaks, aga üle mõistuse kriitiline ka pole.
Ütlen pigem nii, et olles lugenud Colgani "Suvi Ranna tänava väikeses pagariäris", siis siin on oluline vahe. Ranna tänava lugu oli hoopis köitvam. Raamatupoe lugu kiskus kohati mu meelest ikka päris ropuks naistekaks ära (võib-olla on vihje isegi pealkirjas?!?)😂 Kui te nüüd mõistate, mida ma öelda tahan😉
Seega lugemine omal vastutusel😀

P.S. Loetud aprillis, sellepärast rubriigis "vanad võlad"😉

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar